14 Ekim 2015 Çarşamba

Gökyüzünde 40 yıl


Herkesin hayalidir emeklilik... Yıllarca çekilen acıların, yorgunlukların, hatta göz yaşlarının daha da anlamlaştırdığı bir olgudur o...

Bazı mesleklerin aksine, Pilotlukta ¨hayatta kalabilmenin ispatıdır¨ emeklilik. Havacılık hayatına başlandığı günden bu yana bir çok meslektaşını zamansız kaybedildiği bir sektördür bu. 

Böyle bir sektörde 40 yıl daha da bir anlamlıdır. 



Ben doğdumda babam 8 yıldır göklerdeydi zaten. O yüzden ben kendimi bildim bileli gökyüzü O'nun yuvasıydı bir nevi. Bu 40 yılda bildiğim ya da unutulan, anlatılamayan o kadar hikayeler var ki... 

Arama kurtarma çalışmalarına katılıp, sınıf arkadaşlarının parçalanmış bedenlerini bulmak da bu işin bir parçasıydı, zamanında ülkenin en üst yöneticilerini, bürokratlarını ve konuk devlet başkanlarını taşımak da. 

Emekliliği hak edince yıllardır hayali olan Türk Hava Yolları'na geçmek için vermişti dilekçesini. Bir kaç ay sonra da o istediği yerdeydi zaten. 2-3 sene sağ koltukta, 2. pilot olarak uçtuktan sonra kaptanlığa geçmiş ve 18 yıla yakın sol koltukta binlerce uçuş gerçekleştirmişti o hayal ettiği şirkette.

Artık veda etme zamanı gelmişti göklere... Belki 10 - 11 ay önceden kendi isteğiyle vedaydı bu ama er ya da geç edilmesi gereken bir vedaydı. 28 Şubatta edildi o veda. 40 yıl boyunca aynı hevesle gidilen uçuşlara, gökyüzüne vedaydı o. Belki yaşananların binde 1'ini bile yansıtmaz bu video ama birçok şeyi de gözler önüne serilir diye yapılmıştır bu video.

Bir de teşekkür edilmeli bu video için. Fikrin ilk çıkışından bu ana kadar her türlü konuda sonsuz destek veren Koray (Peközkay)'a, Serkan (Minareci)'a ve Erçağın (Erol)'a... Onlar olmasa bir kaç fotoğraftan öteye geçmeyecek bir an, şimdi çok güzel bir video ile taçlandırıldı. 

Umarım beğenirsiniz... Kim bilir belki sizler de benim gibi O'nun sayesinde havacılığı sever, bir gün bir uçuşta, aynı ekipte yollarımız kesişir...

Video'yu izlemek için : http://www.dailymotion.com/video/x1ls9l3_goklerde-40-yil_lifestyle

3 yorum:

  1. Çok ama çok güzel bir derleme olmuş elinize sağlık..Babanıza ve size uzun ömürler dilerim

    YanıtlaSil
  2. güzel olmuş, baban arkadaşım olur, hayırlı uğurlu olsun. hepimizin hayalidir sağlık içinde emeklilik. senin de eline sağlık, başarılarının devamını dilerim.
    seyhan 76 lı

    YanıtlaSil
  3. Şahane bir anı olmuş, düşünen ve yapanların ellerine sağlık. Babanıza ve annenize sağlıklı uzun bir ömür diliyorum.
    a. çırpan

    YanıtlaSil